Top

Pannenkoek bakvorm - pannenkoek mal

Pannenkoeken bakvorm om leuke kleine pannenkoekjes mee te bakken. Deze handige mini-pannenkoeken zijn leuk voor een pannenkoekendag thuis, maar ook leuk om mee te nemen in de lunchtrommel of een lekker dagje uit. Met een siliconen bakvorm is het heel simpel om ze te maken!

Pannenkoeken vierkantjes vorm

Pannenkoeken vierkantjes vorm

€ 9,50
Mini donut bakvorm

Mini donut bakvorm

€ 10,95

Met een pannenkoeken bakvorm bak je heel eenvoudig een stapel kleine pannenkoekjes. Je kunt er een heleboel tegelijk bakken en je hoeft niet bang te zijn dat ze stuk gaan bij het omdraaien. Leuk voor een bento lunch, een traktatie of gewoon zomaar eens thuis. Je kunt er trouwens ook heel handig kleine omeletjes, rösti of blini’s mee bakken.

 

De bakvorm is gemaakt van siliconen en kan dus perfect tegen de hitte van een pan of oven. De flappen aan de zijkant geleiden de hitte niet dus je kunt de mal daarmee omdraaien. Je kunt de mal ook makkelijk schoonmaken, hij mag gewoon in de vaatwasser.

 

Hoe gebruik je een pannenkoeken bakvorm?

 

De bakvorm werkt het beste met een wat dikker beslag. Dan blijft het beslag mooi in de mal liggen bij het bakken. Beslag voor American pancakes is bijvoorbeeld perfect hiervoor.

 

Leg de pannenkoeken bakvorm in een hete koekenpan. Zorg dat er wat boter in de pan zit, de siliconenvorm hoef je niet in te vetten. Giet vervolgens het beslag in de openingen van de bakvorm.  Laat de onderkant rustig bruin bakken en zorg dat het beslag aan de bovenkant gestold is. Draai dan met de flappen aan de zijkant de mal om en bak de andere kant. Haal dan voorzichtig je pannenkoeken uit de bakvorm en klaar zijn je mooie pannenkoekjes.

 

En zo maak je supermakkelijk lekkere en leuke pannenkoeken die perfect in vorm blijven! De leukste lunch heeft leuke pannenkoeken bakvormen in de vorm van hartjes en in de vorm van vierkantjes. Probeer ze ook eens!