5 gelijke dagen school – Elke dag een andere lunch uitdaging

5 gelijke dagen school – Elke dag een andere lunch uitdaging De uitdaging is om 5 x een andere lunchtrommel klaar te maken. Doe je mee? De school heeft een vijf gelijke dagen model. Dit houdt in dat alle schooldagen even lang duren. 

De kinderen gaan dus ieder dag van 8.30-14.00 uur naar school. En ze lunchen dus ook 5 dagen per week op school. Geen middag meer eerder thuis.


Nu vind ik het een leuke uitdaging om er elke dag wat anders van te maken. Want zeg nou elke dag een boterham met kaas en een boterham met pindakaas is best wel saai! Een beetje afwisseling is voor iedereen fijn, zeker ook voor kinderen.

De uitdaging is dus om een week lang iedere dag een andere lunchtrommel te maken. Met als extra regel dat altijd groente in de lunchtrommel zit. En er geen producten twee keer in de lunchtrommel voor mogen komen. Ik ga proberen dat vol te houden.


Maandag

Deze eerste dag van de week beginnen we met boterhammen, iets wat we zelf hebben gebakken en extra snackgroenten. We hebben afgelopen weekend gezellig samen havermout muffins gebakken. Die vinden de kinderen heerlijk!



In de lunchtrommel van vandaag zit:

 
  • Volkoren woudbrood met kaas en komkommer
  • Havermout muffins
  • Wortel en komkommer
  • een paar letter koekjes.

Nog wat leuke lunchprikkers. De oogjes lunchprikkers zijn hier favoriet. Je kan ook de snoepoogjes gebruiken natuurlijk.

Het recept voor 12 havermout - appel muffins:

Ingrediënten:

 
  • 2 eieren
  • 50 gram zachte boter
  • 100 gram appelmoes
  • scheutje honing
  • 125 ml Griekse yoghurt
  • 250 ml melk
  • snufje zout
  • 1 el kaneel
  • 250 - 300 gram havermout
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 appel in stukjes gesneden

Werkwijze:
 
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng in een kom de eieren, boter, appelmoes, honing, Griekse yoghurt en melk.
  3. Doe de rest van de ingrediënten erbij en roer het goed door. Met de havermout merk je vanzelf wanneer je beslag de juiste dikte heeft. Ik gebruik tussen de 250 a 300 gram havermout.
  4. Doe de bakpapiertjes in de cupcake vorm.
  5. Verdeel het havermout mengsel over de vormpjes.
  6. Steek in ieder vormpje een paar stukjes appel.
  7. Bak de havermout cupcakes in 20 – 25 minuten gaar en bruin.
  8. Laat ze even kort afkoelen en haal ze dan uit het bakvorm.
  9. Je kunt ze direct warm opeten, maar ook prima per portie invriezen.

Dinsdag

Dan zijn we alweer bij dag twee: dinsdag. Op dinsdag middag hebben de kinderen sport. Daarom een extra voedzame lunch in de lunchtrommel-met-vakken, zodat ze voldoende energie hebben.



In de lunchtrommel van vandaag zit:

 
  • Bananen pannenkoeken
  • Griekse yoghurt met aardbei
  • extra aardbeien
  • een paar mini tucjes.

Dit keer de ruimte lunchprikkers erbij. Lekker stoer. Je kan ook er ook nog een mini vorkje bij meegeven. Voor als je kindje liever geen vieze handen wil.

En dan nu het recept voor de gezonde pannenkoeken. Omdat je maar een paar ingrediënten nodig hebt, ben je zo klaar. Het zijn banaan pannenkoeken, die je ook heerlijk kan variëren. Je kan er bijvoorbeeld havermout toevoegen. Of durf je het aan om groente toe te voegen zoals beetje spinazie of geraspte courgette? Daar worden ze nog wat voedzamer van.

Bento lunchtip! Je kan de pannenkoekjes goed bakken in een siliconen vorm. Deze leg je dan in de pan en vervolgens schep je het beslag erin. Zo heb je pannenkoeken in een leuke vorm. Ik gebruikte een ronde vorm.

Recept bananen pannenkoeken:

Ingrediënten:

 
  • 1 rijpe banaan
  • 2 eieren
  • snufje kaneel

Werkwijze:
 
  1. Pel de banaan en prak deze dan fijn.
  2. Kluts de eieren
  3. Voeg de banaan en de eieren samen
  4. Voeg een snufje kaneel toe.
  5. Smelt een beetje boter in de pan.
  6. Doe een lepel beslag in de pan.
  7. Niet te snel omdraaien even rustig wachten tot het goed gestold is.
  8. Draai de pannenkoek dan om.
  9. Ze zijn klaar als beide zijdes mooi bruin zijn.
 

Woensdag

Op woensdag krijgen de kinderen vaak een krentenbol mee naar school. Gisteravond heb ik nog even wat gebakken. Ook voor mijzelf voor de lunch tussen de middag.



Vandaag zit er in de lunchtrommel:

 
  • Een krentenbol
  • Een eimuffin
  • Komkommer en gele paprika
  • een zacht kaasje.

Dat wordt weer smullen! De oogjes lunchprikkers gaan weer mee. De snackgroenten blijven op de plek door de siliconen cupcake vormjes. Ik gebruik hier een hartjes vorm, maar je hebt in de webshop ook handige vierkante bento vormpjes.

Het maken van ei muffins is maar een klein klusje. Zo gedaan in de avond of als je op tijd uit bed bent, in de ochtend. Je kan er gerust restjes groenten uit de koelkast en vleeswaren voor gebruiken. Het is een simpel en snel recept, voor als je weinig in huis hebt. De eieren halen we vaak bij een eierboerderij uit de buurt. Vers en goedkoper!

Ik maak ze regelmatig en vind het leuk om elke keer wat anders te proberen. Die van vandaag zijn met gele paprika en ham. Maar ze zijn ook lekker met salami en prei. Of met tomaat en Italiaanse kruiden.

Recept voor ei muffins met ham en paprika. Ongeveer 6 stuks:

Ingrediënten:

 
  • 6 kleine eieren of 4 grote
  • in kleine stukjes gesneden paprika (ongeveer ¼ paprika)
  • paar plakjes ham in stukjes gesneden
  • geraspte kaas
  • paprika poeder
  • kerrie poeder
  • Provençaalse kruiden

Werkwijze:
 
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Plaats de siliconen muffin vormpjes op een bakplaat.
  3. Beleg de bodem van de vormpjes met paprika en ham.
  4. Kluts de eieren door elkaar en maak op smaak met de kruiden.
  5. Verdeel het eimengsel over de muffin vormpjes. Let op vul ze maximaal tot de helft. Het eimengsel rijst nog in de oven.
  6. Verdeel wat geraspte kaas over de muffins.
  7. Bak de ei muffins in 20 minuten gaar en bruin in de oven.
  8. De ei muffins zijn zowel warm als koud lekker en je kunt ze ook per portie invriezen.

Donderdag

Er is nog pasta over van het avondeten van woensdag. Van die pasta maken we een lekkere pasta salade voor de lunch van donderdag. Pasta salade is de favoriet van de oudste.

Pasta salade kan je met veel verschillende ingrediënten maken. Ik maak het vandaag met fusilli pasta van het avondeten, gele paprika, zoete punt paprika en kipfilet. Ik maak het lekker op smaak met een klein beetje mayonaise en snufje paprika poeder.



Vandaag zit er in de lunchtrommel:

 
  • Pastasalade
  • Erbij reepjes wortels, gele paprika en de zoete puntpaprika.

Wat veel vrolijke kleuren zo samen! Voor de reepjes snackgroenten gebruik ik weer siliconen cupcake vormpjes. Zo heb je extra bakjes in de lunchtrommel en blijf het goed op zijn plek. In de webshop zijn er vierkante bento vormpjes en rechthoekige.

Vrijdag

Het is alweer bijna weekend. We zijn aangekomen bij de lunchtrommel van vrijdag. Eerder had ik jullie al verteld over de favoriet van de oudste. Vandaag maak ik de favoriet van onze jongste: Wraps.

Met wraps kan je zo goed variëren. Wij nemen wraps ook vaak mee in de zomervakantie als we gaan picknicken of voor bij het zwembad. Hoewel we meestal variëren met de ingrediënten, is er toch echt 1 favoriete vulling: Een wrap met kipfilet, roomkaas en komkommer. Dus deze gaat vandaag mee in de lunchtrommel.

Ik gebruik kant en klare spinazie wraps. Er zijn ook wortelwraps en bietenwraps. Die zien er meteen heel kleurrijk uit. Eerst besmeer ik de wraps met roomkaas, vervolgens beleg ik het met plakjes kipfilet. En als laatste leg ik er dunne reepjes komkommer op. Dan oprollen, door midden snijden en met een lunchprikker vast zetten.  



Vandaag zit er in de lunchtrommel:
  • Wraps met roomkaas, kipfilet en komkommer
  • Extra reepjes komkommer, gele paprika en stukjes wortel.
  • een zacht kaasje.
  • En wat letter koekjes.

En dat was de laatste dag van de week. Het waren allemaal geslaagde trommels. Ze kwamen leeg terug! Hopelijk heb ik je weer kunnen inspireren voor meer variatie in de lunchtrommel met vakken en hoe je extra groente kan toevoegen aan je bento lunch.

Welk recept is jouw favoriet?

 
    28-08-2022 22:26     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Onze merken