Gezonde voeding op de opvang - Gezonde kinderopvang

Een gezonde en groene kinderopvang wordt steeds belangrijker. Thema's als gezonde voeding, moestuinieren, eetbare tuin, groene speelomgeving zijn steeds belangrijker.

Maar hoe pak je het aan? Op welke manier zorg je voor draaglvak en een positieve houding bij je medewerkers en de ouders? Hoe ziet een leuke gezonde en groene omgeving eruit? Richt je je op een keurmerk? Ga je voor Gezonde kinderopvang? Ik kan je helpen bij de volgende vraagstukken:

 
  • Wil je aan de slag met het thema gezonde voeding op je kinderdagverblijf locatie, maar merk je dat je weinig tijd hebt om het goed van start te gaan? 
​​​​​​
  • Ben je gestart als coach van de Gezonde kinderopvang en heb je hulp nodig bij de implementatie van een gezond voedingsbeleid of de praktische invulling van gezonde voeding bij de lunch of de fruit- en groentehapjes op de locatie?
 
  • Wil je laagdrempelig graag de ouders de ouders betrekken bij je gezonde voedingsbeleid of wil je graag een informatie avond aan bieden aan ouders? Zijn er vragen van ouders over gezonde voeding en lastige eters?
 
  • Of wil op je locatie de kinderen meer betrekken bij gezonde voeding en meer groente eten of waar voedsel vandaan komt? Of wil je graag starten met kweekprojectjes of een moestuin?

Ik ben Marije van De leukste lunch en De leukste moestuin en geef advies, voorlichting (in de vorm van workshops en informatie avonden) en educatie (in de vorm van lessen) en biedt ondersteuning op kinderopvanglocaties en BSO bij het ontwikkelen en implementeren van een gezond voedingsaanbod. Mijn grote passie en expertise zijn gezonde groentemomentjes, voeding en moestuinieren en lastige eters.

Onze merken