Top

Inspiratie


Inspiratie: 365daysminimelunchbox

De komende weken posten we een interview reeks met vragen die we hebben gesteld aan leuke lunchtrommel moeders die groot fan zijn van het maken van leuke en gezonde lunchtrommels. De vragen gaan over hoe ze zijn begonnen met het maken van leuke en gezonde lunches, waar ze hun inspiratie vandaan halen, of het veel tijd kost en welke tips ze hebben voor gezonde lunches.

Het eerste interview is met Victoria de Ranitz van 365 days of mini me lunchbox

 

 
Inspiratie: Dieren bento trommel                                       

Deze week een dieren bento trommel. Met de Lunch Punch critters de dolfijn uitgestoken en met een plunger de nijlpaard. De wortel bloemen zijn gemaakt met de Karoto. In de pandabeer een paar nootjes en verder een tomaat hartje en een paar zoutloze crackers in de vorm van dieren. De bento was zeer geslaagd!

Inspiratie: Sneeuwpop lunch en Quechers                         

Twee makkelijke maar toch leuke lunches voor deze eerste overblijfweek.
 

Inspiratie: Santa is coming to town                                

De laatste overblijftrommel van dit jaar, en dan kan de Kerstman natuurlijk niet uitblijven. Een bruine boterham uitgestoken met een ronde uitsteker. Ook voor de kaasbaard en de salamimuts is dezelfde uitsteker gebruikt. De sneeuwmannetjes had ik gespot op pinterest en moesten natuurlijk ook in deze laatste trommel. Banaan op een prikker, oogjes en knoopjes zijn van hagelslag en de neus van een klein stukje wortel. De komkommer kerstatributen zijn een kerstboom, ster, handschoen en kerstbal. Tegen het bruinen van de banaan heb ik de sneeuwmannetjes met een beetje citroensap ingewreven.

Have a Jolly Christmas!
 Inspiratie: Winter en Kerst                            

Deze week een winterse lunchtrommel. Mijn man had hagelslag met o.a. blauwe hagel en sterretjes gekocht. Dat zag er zo vrolijk uit dat ik een sneeuwvlok heb uitgestoken uit 1 boterham zodat je de hagelslag er doorheen kon zien. Het gaf een heel leuk effect! We hebben ook hele leuke kerst lunchprikkers in de webshop en natuurlijk wilde ik die even proberen, dus een rudolf de rednose rendier en denneboom en gingerbread komkommers met de prikkers. En een toetje na!
 Inspiratie: Sint en Piet lunch                                           

En nog een Sinterklaas lunch. Dit keer voor mijn eigen dochtertje. We zullen Nederland laten weten wat de leukste Sint en Piet lunches zijn! Inspiratie voldoende voor volgend jaar!
 


Inspiratie: Sinterklaas lunch                                               
 

Sinterklaas is weer aangekomen met de pakjesboot. En wat is nou leuker dan je kind verrassen met een sinterklaas lunch in zijn of haar broodtrommel, niets toch! We houden een wedstrijd 'Maak de leukste Sinterklaas lunch' en we hebben al een aantal inzendingen ontvangen, stof tot inspiratie hopen we!
 
Inspiratie: Eekhoorn in de herfst                                        

De herfst is er dan nu toch echt al een poosje. Regenachtige dagen om lekker binnen te zitten of zachte zonnige dagen met veel wind om uit te waaien. Deze woensdag dan ook een herfst inspiratie. Een broodje van een schattige eenkhoorn met zijn eikeltje. De beide uitstekers hebben we ook in de webshop natuurlijk! Ook te gebruiken voor koekjes, een leuke bezigheid op een echte binnen dag.


https://www.deleukstelunch.nl/nl/7025036/eenkhoorn-uitsteker

Inspiratie: Halloween bento                                

De laatste Halloween bento voor dochterlief. Funny mummy's van knakworstjes met bladerdeeg, kiwi pompoentjes, een scary mandarijn, 2 vingers van wortel met een amandelnagel en een lekker broodje. Oeeee scary toch?
 Inspiratie: Mummy met Funbites                        

We kunnen wel zeggen dat de Funbites Cube it! Het meest verkochte item is in onze webshop. Je kan er ook heel veel leuke lunches mee maken. Nu Halloween steeds meer nadert is deze spooky mummy super leuk om te krijgen in je broodtrommel! Pssst we hebben ook hele leuke spooky eetbare oogjes, kijk gauw bij de rubroek Halloween :)
 


https://www.deleukstelunch.nl/nl/7409606/cube-it-funbites

De foto komt van http://www.bentonbetterlunches.com/2012/10/yummy-mummy-on-stick.htmlInspiratie: voorproefje op Halloween                  

Ik begin Halloween elk jaar steeds leuker te vinden. Vorig jaar hielden we al een heksenfeestje op mijn eigen verjaardag in oktober, ik denk erover dit jaar zelfs een Halloween feestje te geven. Voor diegenen die het eigenlijk ook wel leuk vinden (ook al is het zooo Amerikaans en zooo niet Hollands), alvast een voorproefje .

Alle credits to the maker. Ik weet niet meer waar ik het vandaan heb gehaald op pinterest.
http://www.deleukstelunch.nl/nl/c-201183/halloween-en-herfst
 


Inspiratie: Vrolijke gezichten!                                     

Hele leuke inspiratie, simpel om te maken en het tovert een glimlach op het gezicht van je kind! Ook een leuke manier om toch even wat gezonds op de boterham te doen zoals de paprika of de komkommer. En dit keer een bento idee met broodkorsten!

 Inspiratie: Back to school                                                         
 

Weer terug van vakantie en weer in het normale ritme: back to school. Dus hoe kan het ook anders dan dat dit het thema is voor de overblijftrommel van deze week. De lunctrommel is geinspireerd van een bento box die we vonden op pinterest. De grote potlood bestaat uit kaas, ham en salami en op de boterham eronder pindakaas. De kleine potloodjes zijn soepstengels met rozijntjes voor de potloodpuntjes. Bij de Ikea vonden we deze alfabet koekjes en ze passen heel leuk bij dit lunchtrommeltje. Voor de gezonde snack nog een paar worteltjes en een have kiwi.
 

Inspiratie: een zomerbento!                                                                   
 

Zal de lang verwachte zomer aankomend weekend eindelijk komen en ook aanhouden? Laten we het hopen! Voor de laatste schoolweek nog een leuke zomerbento als inspiratie. Een heerlijke broodtrommel met ijsjes, welk kind wil dit nou niet!

Helaas heb ik de link niet onthouden, maar alle credits gaan naar de maker. We hebben in onze shop wel die leuke uitsteker, klein tipje ;)

https://www.deleukstelunch.nl/nl/1667771/lunch-punch-sweet


 


   
 

Inspiratie: Rapunzel!                                                                           


Ik vond deze bento op internet en moest meteen denken aan de film Rapunzel waar mijn dochtertje zo fan van is. Erg leuk! Je moet natuurlijk wel kunnen vlechten . En zeker weten dat spaghetti eten heel makkelijk gaat zo!

Tip: het gezichtje kan je met een stift met eetbare inkt maken maar natuurlijk ook met onze gezicht uitstekers!

https://www.deleukstelunch.nl/nl/uitstekers-mond-oogjes


 kinderlunchInspiratie Woensdag: Bzzzzzzzz Bento bij!                                                         
 

Een bento of leuke lunchtrommel hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. En dat bewijst deze leuke bento! Je tovert deze gezonde en lekkere krentenbol met kaas zo om tot een leuke vrolijke bij.
 


 


 

Inspiratie: Vaderdag                                                                 


Deze week natuurlijk een Vaderdag bento! En op Vaderdag hoort een ontbijtje op bed met een spiegelei. Ik vond dit leuke voorbeeld op internet. Een leuke uitdaging om papa na te maken!

 

                                                                           

 

 

Inspiratie: Doggies!                                                                         


Ik blijf Japanse sites geweldig vinden. Niet een hele makkelijke bento om na te maken, want hier hebben ze de boterhammen tot een balletje gevormd. En daar is een bepaalde techniek die we zeker nog een keer zullen posten. Maar op een uitgestoken rondje van brood ook goed te doen om als inspiratie te gebruiken, dus vandaag de Doggies! Sooo cute!     

 


                                                                       
 

Inspiratie:een echte meidenbento.                                                 

Vorige keer hadden we een echte jongensbento, dan kan een meidenbento niet uitblijven natuurlijk! Op zich niet moeilijk om een meiden bento te bedenken, maar we vonden deze toch wel errug schattig!

Klik op het plaatje voor de link naar de site en dit keer een blog om ook echt te blijven volgen!


 

                                                                         ***       
                           
Inspiratie: Piraten broodtrommel                                                               

Met deze tweede keer een echte Jongens bento. Nu met een jongetje in huis, merk je al meteen dat er voor jongens veeeel minder is dan voor meisjes. Met kleding, met speelgoed en ook met leuke vormen voor een jongenstaar...t.

Daarom hebben we op ons pinterest bord ook een jongens bento bord aangemaakt en wat is er nou stoerder voor jongens dan een piraten lunch, niks toch!

                                                             
                                                       

                                                                            ***

Inspiratie: Funky Kikkers                                                                       

Onze baby-zoon ging gisteren voor het eerst naar de opvang. Op de opvang hadden ze een bak vol met donderkopjes van een pad rondzwemmen. Altijd zo leuk om naar te kijken hoe die donderkopjes uitgroeien tot kikkervisjes. Kikkers hebben ook wel iets schattigs (padden wat minder ) en ik kwam dit weekend een leuke Italiaanse site tegen met deze kikkers!

Hartstikke makkelijk om na te maken en nog gezond ook want je gebruikt, kaas en ham, komkommer, druiven en rozijntjes!


 


Link naar de site