Pannenkoeken vormen

Pannenkoeken vormen zijn heel leuk om verschillende kleine pannenkoekjes mee te bakken. Kinderen zijn natuurlijk altijd al gek op pannenkoeken maar die kleine pannenkoekjes zijn extra leuk. Weer eens wat anders dan gewone pannenkoeken en ook superhandig voor de lunch!


Weergave:


Bezig met laden...
Omelet- en pannenkoekvorm Eenhoorn - Crack a Smile
Omelet- en pannenkoekvorm Eenhoorn - Crack a Smile
€ 13,95
Prijs per stuk
BekijkPannenkoeken voor in de lunchbox


Kleine pannenkoekjes passen perfect in de bento lunchtrommel, maar zijn ook leuk voor een traktatie of gewoon, voor een keertje thuis. Met deze siliconen vormen zijn ze eenvoudig te maken. Je kunt er trouwens ook heel handig kleine omeletjes, rösti of blini’s mee bakken, voor de variatie.

Oh en geen zorgen, je kunt de pannenkoeken vorm gewoon in zijn geheel omdraaien! Je kunt dus een heleboel pannenkoekjes tegelijk bakken. De bakvorm is gemaakt van siliconen en kan daarmee perfect tegen de hitte van een pan of oven. De flappen aan de zijkant geleiden de hitte niet dus je kunt de mal daarmee omdraaien. Je kunt de mal ook makkelijk schoonmaken, hij mag zelfs gewoon in de vaatwasser.

 

Een pannenkoekenvorm gebruiken


Eerst maak je je beslag. Liefst een wat dikker beslag dan anders, zoals bij American pancakes, dan bak je het makkelijkst met een vorm en blijft het beslag mooi in de vorm liggen.

Dan is het tijd om te bakken! Leg de pannenkoeken vorm in een hete koekenpan. Doe wat boter in de pan (de siliconenvorm hoef je niet in te vetten). Giet vervolgens het beslag in de openingen van de bakvorm. Laat de onderkant rustig bruin bakken en zorg dat het beslag aan de bovenkant gestold is. Draai de vorm dan om, met de flappen aan de zijkant, en bak de andere kant. Haal voorzichtig je pannenkoeken uit de bakvorm en klaar zijn je kleine pannenkoekjes.

 

Idee voor pannenkoeken uit de vorm


Oké, de pannenkoekjes zijn klaar, wat kun je er nu mee doen? Als je gewoon thuis bent vinden de kinderen ze vast heel leuk om gewoon zo een voor een te beleggen en op te eten.

Voor in de lunchtrommel zijn ze leuk om er 2 of drie op elkaar te leggen met beleg ertussen, bijvoorbeeld wat chocopasta. Erop een aardbei en een korte prikker erdoor en je hebt een leuk minispiesje.
Ander idee is om een langere spies te maken, een soort kebab. Wissel de pannenkoekjes af met fruit (aardbei, rode bes, druif) en bestrooi met wat poedersuiker.


Maak je een traktatie? Dan maak je een van bovenstaande ideetjes op een feestelijke stokje, met een strikje, cijfer of themaversiering eraan. Vlak voor het serveren bestrooi je even met poedersuiker.

Bij De Leukste Lunch kun je leuke pannenkoeken vormen van hartjes en van vierkantjes bestellen. Met welke ga jij aan de slag?


Laatst bekeken producten

Onze merken