Top

Wat is bento?

Wat is bento?

Bento komt oorspronkelijk uit Japan en zijn Japanse lunchtrommels. In Japan is het een kunst om de bento boxen zo leuk en origineel mogelijk te maken. Google maar eens op bento box en je zult versteld staan van wat je allemaal kan met eten. Een bento lunchbox bestaat uit meerdere lagen of vakken zodat je het eten van elkaar gescheiden kan houden.

Een Japanse bento lunch bestaat officieel uit 2 delen koolhydraten zoals rijst of pasta, een deel eiwit zoals vlees, vis, melk, kaas en eieren en 2 delen fruit en/of groente.

Nederlanders zijn echte broodeters en onze lunch bestaat dan ook voornamelijk uit brood. En het leuke is dat je juist met brood zoveel leuke lunches kan maken! Maar waar bestaat een gezonde lunch nog meer uit? Een gezonde lunch is gevarieerd en gebalanceerd en bestaat uit eiwitten: zoals vlees, vis, kaas of eieren, vezels: zoals brood en noten, groeten en/of fruit, en natuurlijk drinken.Zorg voor afwisseling en doe ook een verrassing in de lunchtrommel, zoals iets zoets maar geen snoep! Denk aan rozijntjes, doosjes met gedroogd fruit, een krentenbol, stukje ontbijtkoek of iets hartigs als een knakworstje, een ei, cheesedippers, babybel, pretzels of zoutjes, stukjes kaas etc.

Lees 'als je begint, handige tips!' of 'Inspiratie' voor nog meer ideeen voor in de lunchtrommel.