Bentgo FAQ

De Bentgo lunchbox is de ideale trommel met vakken om een gevarieerde en gezonde lunch mee te nemen. Alle vakken worden afgesloten met een rubberen rand, zodat het eten echt in het vakje blijft waar het hoort te zitten. Ideaal voor kinderen én volwassenen die van wat afwisseling in hun lunch houden! Ze zijn er in verschillende varianten: bentgo kids lunchbox, bentgo bentobox fresh, bentgo bento box, bentgo salade lunchbox en bentgo bowl.

Wil je alles weten over de Bentgo-producten? Lees dan de veelgestelde vragen in deze Bentgo FAQ’s!

Zijn de Bentgo-producten voedselveilig?
Uiteraard! Bovendien zijn ze bpa-vrij, loodvrij, vinylvrij en pvc-vrij.

Zijn de Bentgo-producten geschikt voor kinderen?
Zeker, met name de Bentgo Kids. Deze is iets kleiner, makkelijk te openen en heeft net nog wat vrolijkere kleurstellingen dan de gewone Bentgo bentobox.

Mogen de Bentgo-producten in de magnetron?
Het binnenste, uitneembare gedeelte van de Bentgo Kids en de Bentgo Bentobox Fresh mag in de magnetron, de buitenkant niet. Ook de overige producten kunnen beter niet in de magnetron gebruikt worden. Dit heb je bij de Bentgo Bowl overigens ook juist niet nodig: deze houdt je eten urenlang warm.

Mogen de Bentgo-producten in de vaatwasser?
De tray van de Bentgo Fresh (zonder de divider) en Bentgo Kids zijn vaatwasserbestendig op lage temperatuur (45 graden) en zonder droogprogramma! De buitenkant van deze Bentgo bentoboxen mogen alleen met de hand afgewassen worden om de leak-proof siliconen seal te behouden. De Bentgo alles-in-1, salade box en de bowl zijn deels vaatwasserbestendig op lage temperatuur (45 graden). De deksels, de dividers/lids etc. kunnen niet in de vaatwasser.


Hoeveel past er in iedere lunchbox?
Bentgo Kids bevat vijf handige vakken. Het grootste compartiment heeft de perfecte maat voor een boterham of salade. De drie middelste vakken zijn ideaal voor fruit, groenten en andere favoriete snacks. Het kleinste vak is precies goed voor dipsauzen.

De Bentgo Fresh heeft 3 lekvrije vakken voor lunch van boterhammen tot een salade met nog extra gezonde snacks. In deze lunchtrommel kun je een extra verdeler gebruiken zodat je een extra vak erbij hebt.

 

De Bentgo alles-in- 1 lunchbox is heel flexibel. Van boterhammen tot salade, het past allemaal in deze set! De ene box bestaat uit 1 groot vak, de andere uit 2 kleinere.

De Bentgo Salade is een heel complete box speciaal voor salade. Sla onderin, en bovenin 3 vakjes voor extra's en afgesloten bakje voor dressing.

Met de Bentgo Bowl kun je lekvrij soep, noodles, chili's, maar ook salades, smoothie bowls of poke bowls meenemen naar school, je werk, naar het park of waar dan ook. In de bowl past 626 ml, in hetsnackgedeelte 157 ml.

Zijn de Bentgo-producten lekvrij?
De Bentgo Kids en Bentgo Bentobox Fresh zijn lekvrij. Ook voor kwark of dikke yoghurt en vergelijkbare vloeistoffen. Niet voor sap, water, soep, etc. Alle vakjes worden afgesloten met een rubberen rand, zodat het eten niet uit de lunchtrommel kan, en ook niet van het ene vakje naar de andere.

De Bentgo Bowl is lekvrij voor soep en yoghurt. Elke laag van de bowl heeft een duurzame siliconen ring die ervoor zorgt dat alles vers blijft en lekvrij blijft.

De Bentgo Salad heeft een perfect afsluitbaar vakje voor de dressing. De overige vakjes zijn goed afsluitbaar voor vochtige ingrediënten zoals tomaatjes, maar niet voor dressing.

De Bentgo-alles-in-1 is niet 100% lekvrij. Hij sluit goed af, maar we raden je aan de box niet ondersteboven in een tas te doen.
Let goed op de voorschriften wat betreft vaatwasser en magnetron om je product lekvrij te houden!

Kan er schimmel optreden in de producten?
Alle kunststof producten moeten goed droog en geopend in de kast gezet worden. Zo krijgt schimmel geen kans.

Gaan Bentgo-producten lang mee?
Zeker. Als ze behandeld worden volgens de voorschriften heb je lang plezier van de producten.


Wanneer heb ik recht op garantie?
De garantietermijn van producten is maximaal 6 maanden. Bij ontvangst van een product moet er meteen gekeken worden of het product compleet is, niet verkeerd geleverd is of dat het in gebreke is – missend onderdeel of kapot o.i.d. Meld deze gebreken meteen aan De leukste lunch.

De garantie geldt alleen als een product deugdelijk wordt gebruikt. De producten van De leukste lunch zijn gebruiksvoorwerpen. Gebruikssporen vallen niet onder de garantie. Evenals breukschade door niet deugdelijk gebruik. Breukschade door een fabrieks- en of kwaliteitsfout van het product kan onder de garantie vallen binnen de garantietermijn. Bij het vermoeden van een dergelijke fout nemen wij contact op met de leverancier.

Wanneer heb ik geen recht op garantie?
Er geldt geen garantie in de volgende gevallen:
• krassen/gebruikssporen op de producten
• breukschade
• loslaten van de siliconen binnenkant van de bentoboxen

 

Onze merken