Sistema FAQ

Sistema is een merk uit Nieuw Zeeland. Sistema is 30 jaar geleden ontworpen vanuit het idee dat mensen mooi ontworpen, voedselveilige bewaarbakjes willen zonder giftige weekmakers. Het Sistema-assortiment in de webshop van De Leukste Lunch bestaat uit BPA-vrije lunchboxen, bentoboxen, snackboxjes en yoghurt to go bekers.


Wil je alles weten over de Sistema producten? Lees dan de veelgestelde vragen in deze Sistema FAQ’s!
 
Hoeveel past er in iedere Sistema lunchtrommel of bentobox?
De Sistema snack-attack duo is een lunchtrommel ideaal voor het mee nemen van een dubbele boterham. De lunchtrommel heeft nog twee kleine vakjes voor bijvoorbeeld wat nootjes en paar plakjes komkommer. Deze is ideaal voor de kleine eter.

De Sistema bento to go cube lunchtrommel is ideaal als je naast je boterham ook graag yoghurt mee wil nemen. Er zit een lekvrij yoghurtpotje bij. Ook heeft deze bento to go cube een extra gedeelte voor het grote vak. Zo kan je onderop bijvoorbeeld een snackreep leggen en bovenop 1 boterham. In het extra vakje dat over is, kan nog wat snoetomaatjes.

De Sistema bentobox van 165 ml. is groter dan de bento to go cube zoals je hieronder kan zien. Ook hier zit een yoghurtpotje bij, om yoghurt of fruit met veel sap in mee te nemen. Daarnaast passen hier 2 hele boterhammen in. En kan je twee vakken verdelen met een extra laag, voor nog meer vakjes en variatie. Ook kan je een boterham mee nemen met een fruitsalade zoals op het voorbeeld te zien is. Lekker veel variatie!

De Sistema Trends bentobox met boterhamlade is er voor de grote eter. Ook past hier een hele appel of mandarijn in. Ook deze bento lunchtrommel heeft een extra yoghurt potje. En daarnaast twee kleine vakjes voor kleine gezonde snacks en een groot vak voor 3-4 boterhammen. Of boterhammen en een salade zoals op de foto hieronder. Een mini dressingpotje past dan in een vakje.

Moet ik de Sistema-producten wassen voor gebruik?
Wij raden altijd aan om de producten even schoon te maken voor gebruik.

Mogen Sistema-producten in de vaatwasser?
Nagenoeg alle Sistema-producten mogen in de vaatwasser. Let voor de zekerheid op het vierkante pictogram met de afbeelding van een glas en een vork erop. Gebruik het bovenste rek in de vaatwasser.

Zijn Sistema-producten geschikt voor de koelkast en vriezer?
Ja, ze mogen in de koelkast en vriezer.

Zijn Sistema-producten lekvrij?
D
e producten die bedoeld zijn om vloeistof in mee te nemen zijn natuurlijk lekvrij. Zoals de sauspotjes en de yoghurtbeker. Maar niet alle vakken van de lunchtrommels, die zijn niet lekvrij. Wil je yoghurt mee nemen, fruit met veel sap of een dressing? Dan raden we aan om de dressingpotjes, snackbites of de yoghurt pods erbij aan te schaffen. En neem je alles makkelijk lekvrij mee. De extra potjes passen ook in de lunchtrommels.


Zijn Sistema-producten recyclebaar?
Sistema-producten zijn gemaakt van polypropyleen, een kunststof die heel goed te recyclen is.

Komen er vlekken op mijn Sistema-producten?
Reinig je producten altijd goed in een sopje met afwasmiddel, water en een afwasborstel, of in het bovenste rek van de vaatwasser. Daarmee wordt je product over het algemeen goed schoon.

Sommige etenswaren geven echter veel kleur af. Dat kun je blijven zien op je Sistema-product. Dat is niet schadelijk, maar het is wel minder mooi. In dit geval kun je proberen het product met een sopje van baking soda en water schoon te krijgen. Ga in ieder geval nooit aan de gang met een schuursponsje! Daar beschadig je het materiaal mee.

Mag mijn product in de magnetron?
De meeste Sistema-producten zijn geschikt voor gebruik in de magnetron, te herkennen aan een vierkant icoon met golflijntjes erop. Check voor gebruik of dit op je product staat. Plaats de producten altijd zonder deksel in de magnetron. Bij een abnormaal hoge temperatuur van meer dan 100°C kunnen ze vervormen.

Mijn product is gebroken of gebarsten. Hoe kan dat?
Bij een barst of breuk is er sprake geweest van een klap of val, of heeft het product klem gezeten. Wanneer een product eenmaal is gebarsten kan het helaas niet worden gerepareerd.

De rand van de Sistema Soup Mug is lelijk geworden. Hoe kan dat?
Soep bevat vaak olie of vet. Bij bewaren of verhitten komt dit laagje bovenop te liggen. Doordat olie of vet heter wordt dan de rest van de soep, kan de binnenzijde van de rand van de Soup Mug lelijk worden. Om dit te voorkomen is het goed de soep niet te lang achter elkaar te verwarmen en hem tussendoor door te roeren.

Wanneer heb ik recht op garantie?
De garantietermijn van producten is maximaal 6 maanden. Bij ontvangst van een product moet er meteen gekeken worden of het product compleet is, niet verkeerd geleverd is of dat het in gebreke is – missend onderdeel of kapot o.i.d. Meld deze gebreken meteen aan De leukste lunch.

De garantie geldt alleen als een product deugdelijk wordt gebruikt. De producten van De leukste lunch zijn gebruiksvoorwerpen. Gebruikssporen vallen niet onder de garantie. Evenals breukschade door niet deugdelijk gebruik. Breukschade door een fabrieks- en of kwaliteitsfout van het product kan onder de garantie vallen binnen de garantietermijn. Bij het vermoeden van een dergelijke fout nemen wij contact op met de leverancier.

Wanneer heb ik geen recht op garantie?
Er geldt geen garantie in de volgende gevallen:
• krassen/gebruikssporen op de producten
• breukschade
• loslaten van de siliconen binnenkant van de bentoboxen

Onze merken