Bananen Yoghurt broodjes

Bananen Yoghurt broodjes

Recept: Bananen-yoghurtbroodjes


Wie kent het niet: bananenbrood. De een vindt het heerlijk en de ander gruwelt ervan. Een geliefd brood om te maken, helemaal als je bananen bijna overrijp zijn. Een normaal bananenbrood kan wat zwaar op de maag liggen. Het ziet eruit als cake. Priscilla maakte voor De leukste lunch een frisse variant: namelijk met banaan en yoghurt.   Is een bananenbrood gezond? Een bananenbrood kan heel goed als tussendoortje of als ontbijt. Priscilla maakte dit recept op de Studio Suikervrij-manier: zonder suiker en zuivel. En door volkoren speltmeel te gebruiken in plaats van wit zelfrijzend bakmeel, zitten er meer vezels in dit bananenbrood. Prima als gezond tussendoortje dus!En als mini broodjes te bakken in een mini broodjes bakvorm. Lekker als ontbijt maar nog leuker is het om de kinderen een zelfgebakken mini bananenbroodje mee naar school te geven in plaats van saai besmeerde boterhammen? Precies! De mini broodjes passen met gemak in een bento lunchbox.


Om zo snel en makkelijk broodjes te maken gebruik ik deze handige siliconenmal van De Leukste Lunch.
 

 
Recept: Voor 6 bananen-yoghurt broodjes

Ingrediënten:

250 gr volkoren speltmeel
100 gr sojayoghurt
1 ei
1 banaan
1 el honing
1 el (wijnsteen) bakpoeder
 
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de siliconenmal in met een klein beetje olijfolie.
2. Meng in een kom het speltmeel met het bakpoeder.
3. Meng in de blender de sojayoghurt, ei, banaan en honing tot een luchtig beslag. Giet dit bij het speltmeel en roer tot een deeg.
4. Verdeel het deeg over de bakvorm. Dit gaat het makkelijkst met een ijsschep.
Voor extra mooie broodjes vul je een glas met heet water. Doop hierin een lepel en strijk met de bolle kant over de broodjes zodat de bovenkant van de broodjes mooi glad zijn.
5. Bak de banaan-yoghurtbroodjes in 15 minuten af in de oven. Haal ze na het bakken gelijk uit de bakvorm en laat ze op een rek verder afkoelen.

Eet smakelijk!
    22-02-2022 17:00     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Aafke -  23-02-2022

Leuk idee om er mini-broodjes van te maken

Onze merken