Blauwe bessen muffin | Uiltjesvorm

Blauwe bessen muffin | Uiltjesvorm

Deze Blauwe Bessen muffin Uiltjes zijn eigenlijk gezonde muffins. Een perfect alternatief voor de boterham tijdens het ontbijt of de lunch! En hoewel een leuke vorm niets verandert aan de smaak worden kinderen er wel heel erg enthousiast van om te proeven.
 

Deze blauwe bessen muffin is een gezond alternatief als tussendoortje in plaats van een koekje in de snack box of als boterham in de lunchtrommel. Liever een leuk uiltje mee in de lunchtrommel dan een saaie boterham met kaas. Stiekem kunnen we ze geen ongelijk geven...

 

Tip: Je kan de gezonde blauwe bessen muffins ook eens als ontbijt proberen. Leuk om zondags in de ochtend samen te bakken en daarna gezellig aan tafel brunchen. 

 

Gezonde blauwe bessen muffin


Als meel gebruiken we volkoren speltmeel. Je kan ook gewone volkoren meel gebruiken of boekweitmeel. Of je gebruikt de helft van de hoeveelheid met havermout. Door het gebruik van volkoren (spelt)meel (en havermout) zijn de gezonde blauwe bessen muffins voedzaamer dan met gewoon wit bloem. Er zitten meer vezels in en meer voedingstoffen.

De blauwe bessen zorgen ook nog eens voor vitamines en vezels. In blauwe bessen zit veel vitamine C en ook vitamine K.  De Blauwe Bessen Uiltjes maken bovendien niet alleen kinderen blij, maar ook de ouders.


 


Je shopt deze leuke uiltjes bakvorm natuurlijk in onze bento webshop!

Recept: Blauwe bessen uiltjes muffins

Voor 1 bakvorm vol Blauwe Bessen Uiltjes
(Zuivelvrij)

Ingrediënten:


- 160 gram volkoren speltmeel
- 1 tl (wijnsteen) bakpoeder
- Snufje zout
- 30 gram gesmolten kokosolie
- 2 eieren
- 45 gram honing
- 2 el (amandel)melk
- 1 tl vanille essence
- 170 gram blauwe bessen (uit de diepvries)
 
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Meng het speltmeel, bakpoeder en zout in een kom door elkaar.
3. Meng in de blender de gesmolten kokosolie, eieren, honing, amandelmelk en vanille-essence tot een luchtige massa en roer dit vervolgens door het speltmeel.
4. Spatel nu voorzichtig de bevroren blauwe bessen erdoor.
5. Vul de bakvorm met het beslag.

 

Tip! Met een ijsschep vul je de vormpjes heel makkelijk zonder knoeien!
 


6. Bak de Blauwe Bessen Uiltjes in de oven in zo’n 25 à 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de uiltjes volledig afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.
 


Eet smakelijk!

Dit recept is ontwikkeld door Studio Suikervrij voor De leukste lunch.
    29-01-2022 19:39     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Onze merken