Gezond tussendoortje voor in de lunchtrommel: Omeletrolletjes

Gezond tussendoortje voor in de lunchtrommel: Omeletrolletjes

Zo nu en dan vind ik het leuk om eens iets nieuws in de trommels van de kinderen te doen. Lekker en gezonde tussendoortjes voor in de lunchtrommel.

Bij ons thuis eet iedereen graag een eitje. Alleen elke keer een gekookt eitje is ook zo saai. Daarom dit lekker en leuke recept voor ommeletrolletjes. Het is eigenlijk een ‘simpele’ omelet omgetoverd tot een gepimpte omelet.

Je kan het vullen met van alles en nog wat. In mijn geval ideaal, want de kinderen vinden alle iets anders lekker op óf in hun omelet. Op deze manier kan je eindeloos variëren en heb je blije kinderen.

Je kan dit recept ook prima voor je eigen lunchtrommel gebruiken of voor die van je partner. Of als een gezond tussendoortje. Ik zelf ben dol op hartige tussendoortjes, dus deze omeletrolletjes maak ik graag. Je kan ze ook koud eten als je ze sóchtends of de avond ervoor al klaar hebt gemaakt. 

Recept Gezonde tussendoortjes voor in de lunchtrommel: omeletrolletjes

Ingrediënten: 

– 3 eieren
– scheutje melk
– peper en zout
– Olijfolie, roomboter of kokosolie voor in de pan

Dit is het basisrecept. Je kan er gedroogde kruiden aan toe voegen, maar ook een handje peterselie (héél lekker!), bieslook of dille. Kan ook prima zonder. Wil je dit recept liever vegan of koemelkvrij houden? Vervang het melk dan door plantaardige melk. 

1. Je klopt de eieren met de melk en brengt het eventueel op smaak met gedroogde of verse kruiden en peper en zout.

2. Bak hier vervolgens dunne omeletten van met de olie die jij wilt. Dit kan met olijolie, kokosolie of roomboter.

3. Moeite met het omkeren van een omelet? Laat het op een bord glijden en leg de omelet daarna omgekeerd weer terug in de pan. Zo doe ik dat met het bakken van een omelet, werkt altijd!  

Het is belangrijk dat je de omeletten goed laat afkoelen voor je ze gaat rollen. Ik vulde ze dit keer met zwarte olijven, komkommer, rode kool en feta kaas. Rol de omeletten en snij ze vervolgens in kleine rolletjes.

Andere lekkere vul ideetjes zijn:
- pijnboompitjes
- andere soorten kaas
- vleeswaren
- of andere soorten groenten in te doen.
- Je kan ze natuurlijk ook nog besmeren met roomkaas of kruidenkaas. 


De omeletrolletjes zijn niet alleen heel erg lekker, ze zien er ook nog eens leuk uit! Mijn dochter vond ze er net zo lekker uit zien als sushi :)Ik gebruikte de Yumbox Panino 4 vakken en vulde het grootste vak met de omeletrolletjes en een handige bento cups vormpjes met de overgebleven fetakaas. Voor de rest kozen we voor groene en rode druiven en verse aardbeien. Nog wat mais in het kleine vakje en klaar is je lunch. Een feestje in de lunchtrommel!

    18-09-2020 14:19     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Onze merken