4 x Halloween broodjes met de pompoen uitsteker

4 x Halloween broodjes met de pompoen uitsteker
Halloween is zo'n leuk thema voor in de lunchtrommel of als lunch thuis op een bord. Met de pompoen uitsteker uit de webshop heb ik vier Halloween variaties bedacht voor griezelig en grappige broodjes. En niet moeilijk te maken.


De Pompoen uitsteker heeft een comfort grip. Dat betekent dat er een siliconen rand aan de bovenkant heeft, waardoor het prettig is om boterhammen of koekjes mee uit te steken. Deze uitsteker is ook lekker groot en ideaal voor een boterham. De comfort grip is ook erg fijn voor kleine handjes en kan je gezellig samen broodjes maken of koekjes uit steken.
Halloween broodje 1: Jack'o Latern 
Met Halloween kan een Jack'o Latern broodje natuurlijk niet ontbreken als thema.

Wat heb je nodig:
- fijn volkoren boterham
- 2 plakjes wortel
- pompoen uitsteker
- blaadjes prikker
- 1 zoute pepsel

1. Steek uit een fijn volkoren boterham met de pompoen uitsteker twee keer de vorm uit. Maak, op 1 van de uitgestoken pompoen boterham, met een ronde achterkant van bijvoorbeeld een mes, vork of pen de 'strepen' in het brood door in de boterham te duwen. Je kan ook lijntjes tekenen met bijvoorbeeld een stift met eetbare inkt. Je mag best flink duwen zodat het echt plat blijft.
2. Steek uit een plakje wortel drie driehoekjes voor de ogen en de neus. Snij een mondje uit een ander plakje wortel. 
3. Beleg een van de helften van de pompoen boterham met broodbeleg naar keuze. Leg ze op elkaar. Plak de wortel driehoekjes en de mond vast op de bovenkant met bijvoorbeeld beetje boter of appelstroop. 
4. Steek tussen de helften een stukje van de zoute prepsel en de blaadjes prikker. Zo krijg je de stengel en het blad van je pompoen broodje. En klaar is je Jack'o Latern.


Halloween broodje 2: Kaas mummieMet de pompoen uitsteker maak je niet alleen pompoen broodjes maar kan je ook een kaas mummie, komkommer frankenstein of een spinnenweb broodje maken.

Wat heb je nodig:
- fijn volkoren boterham
- plakjes 20+ kaas
- snoep oogjes of oogjesprikkers
- beleg naar keuze
- pompoen uitsteker

1. Steek weer twee keer een pompoen vorm uit de fijn volkoren boterham. Beleg de helften met je broodbeleg naar keuze en leg ze op elkaar.
2. Snij het plakje met kaas in dunne stroken. 
3. Smeer de bovenkant in met een beetje boter, niet teveel. En beleg het met de stroken kaas. Doe dit een beetje over elkaar zodat het net lijkt alsof het verband is van de mummie.
4. Plak op ongeveer 1/3 de oogjes tussen de strookjes met kaas. En klaar is je kaas mummie. Je kan dit broodje natuurlijk ook enkel maken zonder extra broodbeleg ertussen. Halloween broodje 3: Komkommer Frankenstein

Dit broodje kost wat meer tijd, maar het effect is superleuk! Echt een heerlijk griezelig broodje.

Wat heb je nodig:
- fijn volkoren boterham
- plakjes komkommer
- plakje 20+ kaas
- plakje wortel
- plakje salami

1. Steek een enkel broodje uit met de pompoen uitsteker.
2. Snij de komkommer plakken in dunne stroken. Gebruik niet de zaadlijsten aan de binnenkant, die zijn te vochtig.
3. Smeer de boterham met boter en beleg het broodje met de komkommer. Snij de randen af zodat het mooi past.
4. Snij twee rondjes uit de wortel of gebruik hiervoor een ronde uitsteker.
5. Snij driehoekjes uit het plakje kaas. En snij een mondje uit het plakje salami. 
6. De driehoekjes kaas zijn voor de haren van Frankenstein en de tand. De salami is voor de mond en de wortel voor de ogen. Omdat de komkommer wat vochtig is zal het blijven plakken. Lukt dit niet? Gebruik dan een beetje boter om alles vast te plakken.
7. Maak met de restjes kaas een litteken en je Komkommer Frankentstein is klaar!
    15-10-2020 15:05     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Onze merken