Soep recepten voor kinderen om mee te nemen

Soep recepten voor kinderen om mee te nemen

Je kunt ook eens soep meenemen voor de kinderen, naar school, sport of onderweg! Weer eens wat anders. Kinderen houden vaak van soep en het is een lekker gezond gerecht (veel groente!), je kunt makkelijk variëren en het is goedkoop.

Maar kun je soep wel goed meenemen? Zeker. Met een mooie soepbeker als de Joseph Joseph Go Eat Soepbox kun je je soep lekvrij meenemen en je kunt zelfs nog in het aparte vakje iets droogs meenemen, zoals een stukje brood of croutons. Of iets wat lekker knapperig moet blijven en je op het laatste moment wilt toevoegen. De soep warm je op in de magnetron en klaar ben je. Wil je de soep meteen warm meenemen, dan is de thermos soepbeker Alladin KiddoKids iets voor jou.

Goed, de beker is opgelost. Maar wat neem je nu mee? We hebben wat lekkere ideetjes om soep mee te nemen voor kinderen voor je op een rijtje gezet. Gelukkig blijft soep heel makkelijk om mee te variëren dus volg ook lekker je eigen idee of kijk wat er in de koelkast staat!


 


LEKKERE SOEP VOOR KINDEREN 1: TOMATENSOEP

Tomatensoep is natuurlijk de allergrootste favoriete soep bij kinderen! Voor ongeveer 4 porties soep heb je nodig:
2 el olijfolie
2 sjalotjes, gesnipperd
750 g rijpe tomaten, in partjes en zonder kroon
750 ml groentebouillon

Fruit de sjalotjes kort in de olijfolie. Voeg de tomaten toe. Voeg na 5 minuten de groentebouillon toe en laat rustig koken. Na 10-15 minuten kun je de soep glad pureren. Vind je de soep te dik? Voeg dan nog wat water toe. Houden de kinderen niet van pitjes? Zeef de soep dan nog even.

Lekker voor erdoor: gehaktballetjes of wat gekookte pasta

 

LEKKERE SOEP VOOR KINDEREN 2: COURGETTESOEP

Courgette is lang niet altijd favoriet bij kinderen, maar in de soep wordt hij heerlijk zacht van smaak, dat lusten ze vast! Voor ongeveer 4 porties:
1 el olijfolie
1 ui
1,5 courgette, in grove stukken
700 ml groentebouillon
100 ml slagroom

Verhit de olijfolie en fruit het sjalotje. Voeg de courgette toe en roerbak 2 minuten. Voeg de groentebouillon toe en laat 10 minuten koken. Pureer de soep glad en roer de room erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Lekker voor erbij: geroosterde pijnboompitjes

 

LEKKERE SOEP VOOR KINDEREN 3: KIPPENSOEP

Kippensoep op basis van kippenbouillon. Maar die ga je natuurlijk wel lekker vullen! Voor ongeveer 4 porties soep:
2 el olijfolie
1 l kippenbouillon
1 kipfilet, in kleine blokjes
1 handvol taugé
1 handvol wortelreepjes (gesneden, niet geraspt)
vermicelli (lettervermicelli is het leukst)

Verhit de olijfolie en roerbak de kipfilet, taugé en wortelreepjes 2 minuten. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat nog 5 minuutjes doorkoken.

Lekker voor erdoor: omeletreepjes. Bak een dunne omelet. Laat afkoelen en snijd in reepjes.

 

LEKKERE SOEP MEENEMEN VOOR KINDEREN 4: PAPRIKASOEP

Veel kinderen houden van paprika. Ze zijn ook lekker in de soep, zeker met een beetje room erdoor. Voor ongeveer 4 porties soep:
1 el olijfolie
1 gesnipperde sjalot
4 rode paprika’s, in grove stukken zonder zaadlijsten
600 ml groentebouillon
100 ml slagroom

Verhit de olijfolie en fruit het sjalotje. Voeg de paprika toe en roerbak 2 minuten. Voeg de groentebouillon toe en laat 10 minuten koken. Pureer de soep glad en roer de room erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Lekker voor erbij: croutons

Zo simpel maak je dus een heerlijke verse soep voor kinderen! Lekker voor de variatie. En met de JosephJoseph soepbeker of de Alladin KiddoKids is het dus ook heel makkelijk om je soep mee te nemen. Kijk bij De leukste lunch voor allerlei producten voor een leuke, gevarieerde en gezonde lunch voor onderweg!

    18-09-2020 10:01     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Onze merken