Sushi met brood voor kids

Sushi met brood voor kidsDat lees je goed: sushi voor kids. Niet met rijst maar met brood: de sushi sandwich. Brood in de vorm van een sushirol, zo serveer je nog eens wat anders tijdens de lunch!

Niet moeilijk om te maken en mogelijk in heel veel varianten. Ik laat je er twee zien en geef je daarbij ook nog eens een tip wat je voor met de overgebleven korstjes kunt doen.

 

SUSHI BROOD, WAT GEBRUIK JE DAARVOOR?

We maakten twee varianten: hartig en zoet. Deze ingrediënten heb je nodig:

– 2 sneetjes brood, wit of bruin naar keuze.

– beleg. Ik gebruikte voor de zoete variant pure chocopasta. Voor de hartige variant kwam er spikkelworst met paprika op, boter en snijworst. Uiteraard kun je zelf variëren wat je wilt (en wat jouw kind lust).

– materiaal: deegroller (of als je die niet hebt een plastic fles en beker waar je mee kunt rollen), mes, snijplanken huishuidfolie.

SUSHI BROOD MAKEN

Stap 1) Leg alles op je aanrecht klaar (zoals op de foto) zodat je snel en gemakkelijk te werk kunt gaan.

Stap 2) Pak de boterhammen en snijd de korstjes ervan af. Bewaar de korstjes wel, want ik heb daar nog een superlekker receptje voor!

Stap 3) Leg 2 boterhammen naast elkaar en rol ze plat met de deegroller. Leg ze dan iets over elkaar en druk de randjes aan. Rol er daarna nog eens overheen zodat je 1 geheel krijgt.

Stap 4) Nu mag het beleg erop. Let op dat je dikkere gedeeltes, zoals de paprika, in het begin of in het midden legt. Daardoor komt het mooi in het midden te zitten en blijft het ook goed zitten. Wel zo fijn!

Stap 5) Klaar met het beleg? Dan ga je rollen. Doe dat voorzichtig, zodat het netjes op elkaar komt en ook alles erin blijft liggen. Wikkel daarna de folie eromheen, knijp zachtjes een beetje extra rond/dicht en leg eventjes in de koelkast. Dat zorgt ervoor dat het rolletje mooi strak blijft en zo ook makkelijker te snijden is.

Stap 6) Na ongeveer 15 minuutjes haal je de rolletjes eruit en kun je ze in plakken snijden. Doe dat voorzichtig zodat de rolletjes mooi heel blijven. Je krijgt dan het volgende resultaat:

Tip: Wil je dit maken voor in de broodtrommel van je kids? Dan is het zeker makkelijker als je het de avond van tevoren maakt. Maak alles klaar tot stap 5 en ga verder met stap 6 als je de broodtrommel ’s ochtends klaarmaakt.

10-UURTJE ZOETE SNACK MET BROODKORSTJES: ZOETE FRIETJES

Ook voor de korstjes kun je een leuke en zeer lekkere snack maken, die je mee kunt geven als 10 uur-snackje. Niet supergezond, maar dat mag ook wel eens. Ik noem ze zoete frietjes en iedereen bij ons thuis is er gek op!

Wat heb je nodig: de broodkorstjes, beetje zachte boter, kaneelsuiker en een oven.

Hoe pak je het aan: wentel de broodkorstjes door de zachte boter. Strooi daarna de kaneelsuiker eroverheen. Leg op een bakplaat en zet ze 10 minuten in de oven op 180 graden. Laat ze daarna even afkoelen en serveer of geef mee.

In een handomdraai zijn je zoete frietjes klaar. Smullen maar!

Dit blog is geschreven in samenwerking met Ceciel van der Pas van cecielmaakt.nl

    18-09-2020 16:43     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Onze merken