Getest!

Lunchzak Beach gestest door Margreet en haar 9-jarige zoon

Al een tijdje volg ik de Leukste Lunch. Een te gekke webshop met producten om je lunch op te fleuren, maar je vindt er ook hele duurzame producten. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit stoere lunchzakje.

alternatief lunchzakje beach
 
Die saaie wegwerpzakjes kunnen wel in de kast blijven. Dit is ook nog eens beter voor het milieu ;-). Qua uiterlijk is het lunchzakje al te gek, maar is ook nog eens heel gebruiksvriendelijk. Mijn zoon van 9 had veel bekijks op school toen hij het zakje meebracht. Er kunnen voldoende boterhammen in voor een jongen in de groei. Makkelijk te openen en weer te sluiten.

herbruikbaar boterhamzakje
 
Maar het grootste voordeel van het lunchzakje vind ik dat deze ook in de vaatwasser kan. Als moeder van drie jongens is dat wel heel prettig. Kortom: het lunchzakje is een geweldig alternatief voor de saaie wegwerpzakjes en is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook ideaal voor drukke papa’s en mama’s.                                                            ***

                                           Lunchprikkers getest door Marloes
  

Al een tijdje volg ik op facebook de pagina van de leukste lunch. En zo zag ik de oproep staan om testmama te worden. Dat is wat voor mij dacht ik! Ik houd erg van koken en creatief bezig zijn met eten. Ik ben mama van een peuter en een kleuter en vind het erg leuk om gezond en lekker eten voor ze te maken. Ook houd ik een blog bij waar ik schrijf over mijn mannetjes. Dus ik was erg enthousiast over de oproep voor testmama. Helemaal leuk dat ik een tijdje later een mail in mijn mailbox had waarin stond dat ik uitgekozen was voor het testen van deze leuke prikkers!

 
En dat uittesten heb ik gedaan, met in de keuken hulp van mijn bijna drie jaar oude zoontje. En bij het opeten heb ik hulp van al mijn drie mannen gehad!
Mijn eerste reactie bij het zien van deze prikkers was eerst: wat zijn ze klein. Maar ze zijn natuurlijk ook bedoelt voor kleine hapjes, dus vooral geschikt voor een pauze hapje. En prima te doen voor een peuter en kleuter zoals hier in huis. Op een zondagmiddag dus de keuken in gedoken en mijn fantasie los laten gaan. En fantasie heb je eigenlijk helemaal niet nodig. De prikkers zijn al ontzettend leuk van zichzelf, dat het eigenlijk niet zo heel veel uit maakt wat je er aan prikt.

Wij hebben de prikkers gebruikt voor onze dagelijkse monkeyplatter. Een monkey platter is een groot bord of schaal met daarop allerlei lekkere en vooral gezonde hapjes. Hier stilt de monkey platter de grootste trek in de middag, wanneer het nog geen tijd is om te gaan eten. Echt ideaal!

Dus vandaag een monkey platter met deze leuke prikkers. Dit is het resultaat:


 
  

Het werd hier met smaak opgegeten en mijn mannetjes waren erg enthousiast over de leuke prikkers!En voor de pauzehap werken ze natuurlijk net zo goed. Meteen maar wat extra gemaakt voor in hun snack trommeltjes.
 

Getest februari 2015

Lunchprikkers getest door Kris uit België
 

Als Belgische mama van een enthousiaste 5-jarige kleuter mocht ik deze prikkers van De leukste lunch testen.  Ik heb een dochter die graag eet en veel wil proberen.  Deze prikkers zijn dus ideaal om nieuwe dingen te laten proeven op een speelse manier,  maar ook om de “goede” eters hun brooddoos op te fleuren en er iets speciaals voor op school van te maken.  Toen mijn meisje de prikkers zag liggen vond ze die meteen leuk.  En de mama was van hetzelfde gedacht: deze prikkers zijn zeer multifunctioneel.  Zeer veel creatieve ideeën passeerden bij mij de revue.  Dit zou nogal eens een leuke schoolweek worden!
 

Bento lunchprikkers

 

Als eerste prikker testte ik de bloemstengeltjes uit. Het wees zichzelf uit dat hier een bloemetje op moest.  Mijn dochter eet heel graag komkommer, dus dat werd de bovenkant.  Zou ook perfect kunnen met wortel of kaas. Aangepaste boterhammetjes maakten deze fleurige brooddoos helemaal af! 


                 Bento lunchprikkers
 

Vervolgens ging ik op zoek naar een idee voor de prikker in de vorm van een ballontouwtje.  Hier hoorde uiteraard een bolletje op!  Bij ons werden het watermeloenbolletjes en blauwe druifjes.  Bij het klaarmaken alleen al werden de bolletjes gretig “voorgeproefd”.  Het leek wel alsof die anders  smaakten voor haar omdat het er anders uit zag.  Zou ook gaan met tomaatjes, mozarellabolletjes of olijfjes.


  

Op de derde dag gingen we aan het werk met de botjes.  Curieuze kleuteroogjes hielden mij in de gaten.  Wegens tijdsgebrek aan de ontbijttafel, zag deze mama het niet meer zitten om nog gehaktballetjes te rollen en te bakken, wat in eerste instantie het idee was.  Maar de cocktailworstjes die in de koelkast stonden, leenden zich perfect als surrogaat.  Om maar te zeggen dat het echt niet moeilijk en tijdrovend is om iets leuks met deze prikkers te doen.  Mijn dochter zei tegen de poes dat ze niet in de buurt van de worstjes mocht komen en dat het geen echte botjes waren om op te kauwen, hihi.
 
 

Een, wat ik in het begin dacht, moeilijk-uit-te-testen-prikker, bleek achteraf één van de meest functionele van allemaal te worden: de ring.  Hier past echt alles op.  Het leuke eraan is dat je kind de prikker rond de vinger draagt en daarmee dingen kan oppikken.  Ik had die dag net koekjes in hartjesvorm gemaakt (met valentijn in het achterhoofd).  Nog voordat de koekjes helemaal afgekoeld waren, heb ik de ring erin geprikt.  Als je wacht tot de koekjes helemaal afgekoeld zijn, zal het koekje barsten wanneer je er de prikker in zet.

                                                                            
Bento lunchprikkers 

 

En de laatste prikker deed dienst als paraplu voor een gezond snoep-paprikaatje. Dit kan ook met een wortel of een halve appel (als openstaande paraplu). Met deze prikkers kan je je creativiteit de vrije loop laten gaan.  Ik ben alvast overtuigd!
 


Getest juli 2014
 

Lunchzakjes van Aqualicious

 

Hoe neem jij je brood mee naar je werk/school? Zelf stop ik het vaak in aluminiumfolie, wat natuurlijk niet echt goed is voor het milieu. Net als plastic zakjes. En een broodtrommel vind ik altijd weer zo onhandig groot ding.
Deze superleuke herbruikbare lunchzakjes zijn dan ook niet alleen handig en leuk, maar ook nog eens stukken gebruiksvriendelijker dan boterhamzakjes en aluminiumfolie.
 
Oké, er passen niet gelijk 6 boterhammen in. Maar 3 boterhammen, en een paar cherry tomaatjes kan prima! Voor mij in principe voldoende als lunch. Voor kinderen is dit lunch zakje dan ook erg leuk. Je brood blijft lekker vers, en is gemakkelijk eruit te halen doordat er een dichtdruksluiting in zit. Je brood opgegeten? Bij thuiskomst stop je het gewoon in de vaatwasser, en het is weer schoon voor gebruik.
 
Echt een aanrader voor als je ook nooit plek hebt voor een lunchtrommel in je tas hebt. Of voor een auto/treinreisje, waar je wat versnaperingen in kan bewaren.

De lunchzak Boomer is getest door Janneke.

 

  Getest 12 dcember 2013


Getest 16 september 2013Kijk hier voor de leuke raket uitsteker en de ontbijtkoek en komkommer sterren:
http://www.deleukstelunch.nl/nl/6332615/raket-uitsteker en http://www.deleukstelunch.nl/nl/ster-cut-out-wilton


 
Laatst bekeken producten

Onze merken