Gezonde tussendoortjes voor op school: havermout muffins

Gezonde tussendoortjes voor op school: havermout muffins

Gezonde tussendoortjes om mee te nemen als pauzehap: het blijft een dingetje. We kopen allemaal wel eens tussendoortjes uit de supermarkt en ook mijn kinderen eten zo nu en dan een koekje uit de winkel. Maar in veel van deze tussendoortjes zit suiker of is extra suiker toegevoegd.

Ik geef toch liever de voorkeur aan zelfgemaakte tussendoortjes, hapjes, snacks of broodjes. Sinds mijn dochter en zoon naar de basisschool gaat, maak ik leuke en zo gezond mogelijke lunchtrommels voor hen. De ervaring is dat kinderen hierdoor gevarieerd eten, het leuker vinden om dingen te proeven en meer variatie eten. Een eigen gebakken tussendoortje lusten ze heel graag!

Een muffin of cupcake is een gebakje dat kinderen altijd graag lusten. Niet heel erg gezond om mee te nemen in de lunchtrommel of als pauzehap. Op veel scholen mag het gelukkig ook niet. Maar een gezonde muffin kan prima als tussendoortje gegeten worden. Ideaal voor het tien uurtje, maar ook lekker voor in de lunchtrommel. Ik vond het er ook nog eens super leuk uitzien. Het oog wil ook wat!Mijn kinderen vonden het een feestje in de trommel. Zij hebben de muffin in ieder geval goed gekeurd. Deze gaan we vaker maken. En ook lekker voor jezelf natuurlijk: handig om mee te nemen naar je werk en heerlijk met een yoghurt to go bakje met yoghurt met vers fruit!

 

Ingrediënten:

- 125 gram havermout

- 1 rijpe banaan

- 3 appels

- 2 eieren

- 150 ml (amandel)melk

- 2 eetlepels kaneel

- Een handje walnoten

1. Meng de havermout, banaan, eieren, melk, kaneel en één appel  met elkaar in de keukenmachine.
2. Hak de noten grof. De andere twee appels snijd je in kleine stukjes. Dit roer je als laatst door het beslag en kan je het beste met de hand doen.
3. Vul de flexibele bakvormpjes voor in de oven. Dan krijg je de muffins er makkelijk uit.
4. De muffins moeten ongeveer dertig minuten in de oven op 180 graden.

Tip! Wil je de muffins makkelijk meegeven in de lunchtrommel van de Little lunchbox? Bak ze dan in de handige bento cups. Dan bak je ze vierkant en passen ze meteen in de je bentobox!

Andere variaties?
Mijn kinderen zijn zo dol op rozijnen en ik denk dat rozijnen hier ook perfect bij zouden passen. Je kan ook andere noten toevoegen of honing als je het wat zoeter wil maken.

Ik heb één muffin in de mini Yumbox gedaan met twee komkommer-tomaat-zwarte olijf spiesjes en 2 stukjes gekookte broccoli. Ik denk dat het ook heel lekker zou zijn met wat yoghurt en frambozen of aardbeien. Een paar leuke prikkertjes en klaar is je gezonde feest!

    18-09-2020 15:02     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Cindy -  26-01-2024

Hey, voor hoeveel muffins zijn deze hoeveelheden? Je mag altijd even een emailtje sturen Cindy.raeves@gmail.com

Onze merken