Monkeyplatter als lunch

Monkeyplatter als lunch Op onze school is er geen continu rooster, dus lunchen we 2 x per week met zijn drieën tussen de middag thuis. De andere dagen blijven ze over bij de overblijfmoeders. Als we samen thuis lunchen, maak ik er echt even een feestje van. Favoriet zijn de tosti's. Dat deed oma namelijk ook altijd dus tja daar komen we niet meer onderuit.

Vanmiddag had ik zin in iets anders, gezond en lekker snacken. Mijn kindjes vinden een bordje met allemaal lekkere dingen helemaal het einde: de monkey platter!  


Op een monkey platter leg ik allemaal kleine gezonde dingen om te snacken en ik leg dat leuk op een groot bord met vakjes. Ik rol dan verschillende soorten vleeswaren op met een prikker, kaas in blokjes met een leuke prikker, snacktomaatje, stukjes leverworst. Ook snij ik de komkommer, wortel en paprika in reepjes en zet die in een klein bakje. Beetje dipsaus erbij en dan is het heerlijk dippen. Beetje fruit erbij. Mijn beide kindjes zijn ook dol op stokbrood, dus die snijden we in kleine plakjes en dan hebben ze mini broodjes. Ziet het er niet feestelijk uit? Met leuke prikkers wordt het nog meer een feestje. Die worden dan ook als eerste gepakt.
 
Ze vinden de monkey platter het einde omdat ze zelf kunnen kiezen wat ze elke keer willen pakken. Soms proberen ze dan ook iets wat ze normaal niet 'lusten' (of willen). Als ik bijvoorbeeld een plakje komkommer bij mijn dochter op het bord legt als ze gewoon een boterham eet, dan gaat het er maar met moeite in. Terwijl ze het wel lust. Vanmiddag was het helemaal geen probleem, vooral omdat ze ook kan dippen.

Zo eet mijn zoontje dus met een monkeyplatter wel vleeswaren. Op zijn boterham vindt hij het niks. Hij haalt het er dan als eerste eraf, maar opgerold met een leuke prikker op zijn bord, eet hij het wel. Zelfs op de opvang weten ze dat hij het naast zijn boterham wil. En als ze het even zijn vergeten dan herinnert hij de leidster er wel aan door te wijzen naast de boterham, daar moet het vleesje!
 
Je ziet mijn jongste denken: Even kijken, wat zou ik nou eens kiezen? De monkey platter vanmiddag ging schoon op. Het leuke van zo'n bord is dat echt alles op gaat. Je verdeelt samen de laatste dingen die nog op het bord ligt, wil jij die dan neem ik dat nog. En op is alles zonder gezeur. Het werkt echt! De monkey platter is ook echt een uitkomst voor moeizame eters.

Maak jij ook wel eens zo'n snackbordje?
    30-04-2020 13:58     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Onze merken