Recept: Pindakaas mueslireep

Recept: Pindakaas mueslireep

Pindakaas mueslireep voor pindakaas lovers

Zijn jouw kinderen ook echte pindakaas lovers? Dan moet je dit recept zeker uitproberen! Hier is iedereen dol op pindakaas. Wist je dat je ook lekker kunt bakken met pindakaas? Dit recept stond heel hoog op mijn lijstje om uit te proberen: pindakaas mueslirepen.

Mueslirepen eten we hier erg graag vooral de combinatie van noten, chocolade en rozijnen. Ik wilde er graag ook eens een mueslireep proberen met pindakaas die ook kidsproof is.

Dit recept is dat absoluut! De pindakaas mueslireep geven je kinderen ook een energieboost. Ideaal voor mee naar school. Ze zijn fijn om mee te geven als tienuurtje of tussendoortje, maar kunnen ook prima in de lunchtrommel.
      

De pindakaas mueslirepen zijn simpel en snel te maken, niet onbelangrijk. Je hebt binnen no time een hele plaat met lekkere repen. Je kan de pindakaas en havermout als basis gebruiken en toevoegen wat je kindje lekker vindt: gedroogd fruit, dadels, abrikozen, notenmix, kokos etc. Dat is helemaal aan jou. Mueslirepen zijn echt op duizenden manieren te maken.
 

Recept Pindakaas mueslirepen

Ingrediënten:
 

- 150 gram havermout
- 100 gram pindakaas
- 50 gram hazelnoten
- 50 gram walnoten
- 70 gram honing

- 30 gram (kokos)olie

 

  • Verwarm de oven vóór op 180 graden en verdeel de havermout, hazelnoten en walnoten over een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat het gedurende tien minuten roosteren totdat alles een goudbruin kleurtje heeft.
  • De pindakaas, kokosolie en honing verwarm je samen in een steelpan. Blijf er wel bij staan om het goed door te roeren.
  • De pindakaas, kokosolie en honing moeten goed gesmolten zijn en uiteindelijk één geheel vormen.
  • Dit pindakaas mengsel giet je over de havermout en de noten.
  • Roer het nu goed door elkaar.
  • Bekleed een ovenplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de plaat.
  • Je kan de mueslirepen ook maken in de snackreepvorm. Dan hoef je ze niet meer zelf te snijden en zijn ze mooi van vorm.
  • Je moet het nu goed aandrukken.
  • De mueslirepen kan je het beste eerst laten afkoelen en daarna laat je ze een nachtje in de koelkast staan.
  • 'S ochtends snij je ze in mooie stukken gesneden, zodat ze in de lunchtrommel passen. Of druk ze uit de snackreepvorm.

Snackrepen maken in de snackreepvorm
De My snack siliconen vorm is een leuk en handige vorm om je zelfgemaakte (gezonde) snackrepen mee te maken. Van gezonde repen van dadels, noten, gedroogd fruit en havermout tot 'ongezondere' snackrepen met meer suikers en heerlijke chocolade. Je kan er alle kanten mee op. Ook erg lekker om er frozen yoghurt repen mee te maken of misschien zelfs wel groente repen!

 

Pindakaas mueslireep meenemen in de bentobox


Voor mijn dochter heb ik de Yumbox Panino lunchtrommel met vier vakken gebruikt. Om haar Yumbox op te vrolijken heb ik om één mueslireep een lintje gewikkeld. Ik vond het er zo schattig uitzien!
 


Ik koos er voor om de rest te combineren met een beetje pasta. Daar is mijn dochter dol op. Komkommertjes in bloemetjes vorm, een kaasje, yoghurt en om het helemaal af te maken heb ik er druiven en aardbeien bij gedaan.
 


Voor mijn zoontje gebruikte ik ook de Yumbox Panino lunchtrommel met vier vakken. Voor hem maakte ik broodjes in de vorm van een ster, een 'auto' eitje, komkommertjes in bloemetjes vorm, een 'beren' appeltje en water- en galiameloen in blokjes. 


Hoe bewaar je de Pindakaas mueslireep?
 

De pindakaas mueslirepen kan je in principe vijf dagen bewaren, maar hier waren ze in één dag op. Ik ben benieuwd wat jullie kinderen van dit recept vinden. Mijn kinderen vonden het in ieder geval erg lekker. De trommeltjes kwamen weer helemaal leeg terug.

    23-01-2022 15:14     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Onze merken