3 x recepten met gezonde pindakaas

3 x recepten met gezonde pindakaas

Yes, pindakaas! Pindakaas is bij ons echt favoriet op de boterham. Wie is er niet groot mee geworden! Nu heb ik het eens zelf gemaakt. Ik heb hier een recept voor gezonde pindakaas met twee recepten voor lekkere snacks met pindakaas!
 ZELF PINDAKAAS MAKEN

Zelf pindakaas maken was echt de eerste keer. Omdat mijn kinderen heel erg kieskeurig zijn en zeker wat betreft het merk pindakaas, dacht ik dat zelf gemaakte pindakaas niet in de smaak zou vallen bij onze kenners.

Dat had ik mis! Ze vonden het superlekker en vanaf nu maken we dus onze eigen gezonde pindakaas. Het is wat bewerkelijker dan het kopen van een pot, maar echt moeilijk is het niet. Ik zeg gewoon een keer proberen!

RECEPT VOOR GEZONDE PINDAKAAS:

500 gram ongezouten pinda’s (wij gebruiken doppinda’s die we eerst zelf pellen. Dat is niet alleen leuk om te doen maar ook lekker om van te snoepen)
Arachideolie
Snufje zeezout

1. Maal de pinda’s in de keukenmachine tot een smeuïge substantie.
2. Voeg een klein scheutje arachideolie of olijfolie toe. Ook een snufje zeezout mag je toevoegen. Dit alles roer je er doorheen en klaar is de pindakaas.

De pindakaas kun je bewaren in een pot die je goed kunt afsluiten. Let er wel op dat de pindakaas niet zo lang houdbaar is! Maar ik verzeker je dat de pot ook zo leeg is.

PINDAKAASREPEN

Je kunt natuurlijk veel meer met pindakaas. Wij hebben ook heerlijke pindakaasrepen gemaakt en het fijne is: de repen zijn binnen vijf minuten klaar. Ze moeten nog wel opstijven in de koelkast. Je kunt de repen ook bewaren in de diepvries, zo tover je altijd een gezond tussendoortje op voor de pauzehap.

RECEPT VOOR PINDAKAASREPEN:

180 gram honing
120 gram pindakaas
180 gram havermout
Bakblik van 20×20 cm

1. Verwarm de honing en de pindakaas op een zacht vuur.
2. Zodra het mengsel goed gemengd en verwarmd is, voeg je de havermout toe. De havermout voeg je beetje bij beetje toe zodat je de drie ingrediënten goed door elkaar kunt roeren.
3. Verdeel het mengel van pindakaas, havermout en honing in de snackrepen vorm. Druk het met een lepel gelijkmatig plat. 
4. Zet het weg in de koelkast om op te stijven. Laat het rustig 3 uur in de koelkast staan. Mocht je nou snel willen dan zou je het een halfuur in de vriezer kunnen zetten.
5. Snijd repen. Leg bakpapier tussen de repen vanwege het kleven.

snackrepen vorm om je eigen repen te maken

PINDAKAAS-KAASKOEKJES

Tot slot nog een succesrecept: de pindakaas-kaaskoekjes. Dit recept is ook heel simpel en de smaak is geweldig.

RECEPT VOOR 16 PINDAKAAS-KAASKOEKJES:

4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
4 el pindakaas met of zonder stukjes noot
6 el geraspte kaas
beetje losgeklopt ei

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Verwijder de folie van de plakjes bladerdeeg. Leg twee plakjes iets over elkaar en druk dit licht aan. Dit doe je ook met de andere twee plakjes bladerdeeg.
3. Besmeer de plankjes bladerdeeg met een dun laagje pindakaas. Bestrooi ze daarna met de kaas.
Rol nu het bladerdeeg vanaf de korte zijde op tot een dikke rol.
4. Snijd met een scherp mes de rol in 8 plakjes. Leg deze op een bakplaat voorzien van bakpapier en druk ze licht aan. Besmeer met een kwastje met losgeklopt ei.
5. Bak de pindakaas-kaaskoekjes in het midden van de oven in zo’n 25 minuten gaar en mooi bruin. Uit ervaring weet ik inmiddels dat niet iedere oven gelijk is dus houd de pindakaas-kaaskoekjes in de gaten. Laat de pindakaas-kaaskoekjes afkoelen en genieten maar. Wanneer je ze in een afgesloten trommel bewaart kunnen ze de volgende dag nog mee in de lunchtrommel.

Ik hoop dat jullie net als wij genieten van de heerlijke zelfgemaakte pindakaas, de heerlijke pindakaasrepen en de -kaaskoekjes. Veel succes in de keuken en ik ben natuurlijk nieuwsgierig naar jullie creaties. Plaats je ze in de Facebook-groep?

    19-09-2020 16:31     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Onze merken