Workhop De gezonde schoollunch?

Slechts een op de vier kinderen in de leeftijd van 1 tot 12 jaar eet voldoende groente en fruit. Een lunchtrommel bestaat vooral uit witte of bruine boterhammen met zoet beleg met soms een extra appel of banaan. Melk wordt steeds vaker vervangen door suikerhoudende drankjes uit pakjes. Uit onderzoek blijkt ook dat er weinig variatie is in de van huis uit meegebrachte schoollunches. Terwijl gezonde voeding belangrijk is voor een gezond voedingspatroon. 

Waaruit bestaat de workshop?
Kinderen leren op een speelse manier waar een gezonde schoollunch met veel variatie uit bestaat. Groente zoals worteltjes, komkommer, snoeptomaatjes is daarbij een belangrijk onderdeel. Maar ook vetten en eiwitten met bijvoorbeeld nootjes en een gekookt ei zijn belangrijk voor een gezonde schoollunch.

Wat gaan we doen?
De workshop bestaat uit twee onderdelen. In het eerste onderdeel leg ik uit waarom groente en fruit belangrijk zijn voor je gezondheid. En wat koolhydraten, eitwitten en vetten zijn. Dit eerste onderdeel is

Vervolgens gaan de kinderen aan de slag met hun eigen meegebrachte lege lunchtrommel. De leerlingen gaan zelf hun broodtrommel vullen met een gezonde schoollunch. Hiervoor nemen wij alle ingrediënten en leuke attributen mee, zoals leuke uitstekers, lunchprikkers en eivormpjes.

De leerlingen nemen hun eigen (lege) broodtrommel mee. De broodtrommel wordt niet alleen gezond maar ook leuk!

De leukste lunch laat op een speelse manier zien dat een gezonde lunch ook een feestje kan zijn.

Onze merken