Sinterklaas stafjes van bladerdeeg

Sinterklaas stafjes van bladerdeeg

Snelle Sint Stafjes 

Tijdens de feestdagen haasten we ons wat af.  De Snelle Sint Stafjes komen dan vast als geroepen. Want hoe fijn is het als je een recept hebt dat niet alleen heel erg leuk is, maar vooral ook nog eens heel makkelijk en snel klaar? En hoe leuk is deze staf van Sinterklaas van bladerdeeg?


 

Sinterklaas recepten bladerdeeg

Om het jezelf gemakkelijk te maken maak je de Snelle Sinterklaas Stafjes met kant-en-klaar bladerdeeg. Kies voor de volkoren, spelt, roomboter of normale variant, afhankelijk van hoe gezond je het wilt maken. Je snijdt de plakjes bladerdeeg met de Bake 'n roll tool waardoor zelfs het snijden ontzettend snel gaat! 


Hoe maak je deze Staf van Sinterklaas van bladerdeeg?

 

De Snelle Sinterklaas Stafjes van bladerdeeg zijn een feest in de broodtrommel of de borrelplank op 5 december. Maar ze smaken ook heerlijk bij de soep. En is de feestmaand voorbij? Laat dan de krul in de staf achterwege, dan smaken ze de rest van het jaar ook heerlijk! 

 

Voor 1 bakplaat Snelle Sinterklaas stafjes van bladerdeeg

Ingrediënten: 

6 plakjes (volkoren/spelt/roomboter) bladerdeeg 

6 eetlepels geraspte oude kaas 

6 tl sesamzaad 

2 tl paprikapoeder 

Snufje peper naar smaak 

1 Losgeklopt ei 


Hoe maak je de bladerdeeg Sinterklaas hapjes?

1. Verwarm de oven voor op 220°C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien met het papiertje naar beneden. Meng ondertussen de kaas, sesamzaad, paprikapoeder en peper door elkaar. 

2. Neem nu je velletje bladerdeeg, laat het papiertje aan de onderkant zitten en snijd met de Bake 'n roll tool strookjes van het bladerdeeg. 

3. Bestrijk je plakjes bladerdeeg met het ei en bestrooi daarna met het kaasmengsel. 

4. Leg nu twee strookjes bladerdeeg bovenop elkaar, met de bestrooide kant naar boven. Rol de bovenkant tot ongeveer een kwart op. Pak nu de onderkant van de staf en draai. De twee strookjes draaien nu om elkaar heen zodat het één geheel wordt. 

5. Leg de Snelle Sint Stafjes op de bakplaat. Bak ze in de voorverwarmde oven op 220°C gedurende 10 minuten. 

Eet smakelijk! 

 

    19-11-2020 16:28     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Onze merken