10 supermakkelijke broodtrommel tips

10 supermakkelijke broodtrommel tips 1. Drinkpakjes als koelelement
Om je lunch lekker koel te houden, kan je een koeltasje gebruiken. Dan moet daar wel een koelelement in. Er zijn kleine koelelementjes maar ik heb een handige tip. Vries je drinkpakjes in om te gebruiken als een koelelement in de lunchtrommel. De drinkpakjes zullen ontdooit zijn als het pauze is. Je kind heeft dan een heerlijk koel drankje en de broodtrommel is ook heerlijk koel. 

2. Maak een lunch & snack vak in je (koel)kast
Heb je al wat oudere kinderen die zelf hun boterhammen kunnen maken? Maak in je koelkast en/of je kast een vak vrij en verzamel daar alle (gezonde) snacks zodat ze zelf makkelijk hun 10-uurtje bij elkaar kunnen pakken in de ochtend.

3. Rol alles op
Mijn kinderen vinden opgerolde vleeswaren en plakjes kaas veel leuker om te eten. Daarom geef ik geregeld s'ochtends bij het ontbijt en in de lunchtrommel opgerolde salami, kipfilet, boterhamworst, plakjes kaas etc. Met een leuke lunch prikker ziet het er nog leuker uit. Maar met een simpele cocktailprikker kan dat natuurlijk ook!

4.  Geef een lekkere dip mee
Kinderen vinden dippen helemaal geweldig. En dit kan prima mee als 10-uurtje of in de broodtrommel mee. Doe de dip, zoals humus, Heksenkaas, zelf gemaakte spread onderin een bakje. Snij rauwkost of kaas in repen en stop ze in het bakje. Et voilà, dippen maar!

5. Gebruik cupcake papiertjes of de siliconen variant als aparte bakjes in de broodtrommel. Komkommer, nootjes, stukje kaas of worst meegeven in de lunchtrommel is best onhandig. Van komkommer wordt de rest waar het tegenaan komt zompig, nootjes vliegen de hele broodtrommel door en stukjes kaas en worst komen onder de hagelslag of blijven plakken. Niet zo lekker dus.

Je kan een broodtrommel met meer vakjes gebruiken. Maar wat als je die nu niet hebt in huis. Gebruik dan cupcake papiertjes als aparte bakjes in de broodtrommel. Zo blijft alles op de plek, en de papiertjes kunnen best wat vocht opvangen, dus een komkommer gaat dan ook makkelijk mee. Heb je siliconen vormen? Dan zijn die nog handiger!

6. Maak koelementen op maat van een spons
Gebruik sponzen zonder een harde kant. Knip de spons doormidden of op maat zodat het handig in de broodtrommel past. Laat de spons vollopen met water. Doe de spons in een diepvrieszakje en laat het bevriezen. S'ochtends vroeg haal je de spons uit de koelkast en je hebt een handig koel element die past in de broodtrommel.

7. Gebruik houten lepels voor yoghurt en andere toetjes
Geen gesmeer met lepels die aangekoekt terug komen of zelfs worden vergeten. Gebruik houten lepels voor yoghurt of andere toetjes die in de lunchtas mee naar school gaan. Beter voor het milieu en superhandig.

8. Vries boterhammen in
Je kan boterhammen prima invriezen en bevroren meegeven in de lunchtrommel. Tegen de tijd dat het pauze is zijn de boterhammen ontdooit. Handig voor als je s'ochtends even niet zoveel tijd over hebt.

9. Plan van te voren, maak een lunch lijst.
Hier ben ik heel slecht in, van te voren plannen. Maar het maakt het wel makkelijker. Maak aan het begin van het schoolseizoen een lijst met lunch ideeën, boterhamvarianties, gezonde snack ideeën. Schrijf de lijst op en print het uit en hang het op je koelkast (of een andere handige plek). Plan aan het begin van de week wat er in de lunchtrommels gaat die week en haal dat in huis. Zo heb je alles binnen handbereik en in huis als je aan de broodtrommels begint.

10. Geef een lief briefje mee
Geef een lief briefje mee of schrijf een boodschap op een banaan. Vooral die eerste schoolweek is best spannend en zullen ze thuis vaker missen. Met een lief briefje in de lunchtrommel fleuren ze weer helemaal op!
    03-04-2020 13:57     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Onze merken