Inspiratie

Kijk voor meer lunchtrommel en bento lunch inspiratie ook op pinterest en instagram, en volg ons op Facebook voor dagelijkse inspiratie voor de leukste, gevarieerde en gezonde en bento-stijl lunches voor een feestje in de lunchtrommel!

Inspiratie: Rupsje Nooitgenoeg

Welk kindje kent het verhaaltje niet van Rupsje Nooitgenoeg. Het rupsje dat zich overal door eet en uiteindelijk verandert in een prachtige vlinder. Rupsje Nooitgenoeg is een heel leuk thema voor een bento lunchtrommel.

Steek kleine rondjes uit, beleg naar keuze voor het lijfje van de rups. Met een babybell en stift met eetbare inkt maak je het hoofdje van rupsje Nooitgenoeg. En natuurlijk maak je overal een gaatje in, want daar heeft het rupsje al bijgezeten!Inspiratie: Stoere voertuigen bento lunchtrommel

Met deze stoere voertuigen lunch maak je de blits bij stoere binkies. De auto mini boterhammen zijn gemaakt met de auto sandwich mold. Beleg eerst een dubbele boterham. Duw dan de mold op de boterham en steek uit. Duw nog even aan de achterkant goed in zodat de print aan de voorkant duidelijk wordt. Eventueel kan je het met stiften met eetbare inkt nog natekenen voor een groter effect.

In deze lunchtrommel zijn de voertuigen lunchprikkers en de blaadjes prikkers gebruikt. Ook een gekookt eitje in de vorm van een auto kan niet ontbreken in deze stoere voertuigen beno lunchtrommel. De lunchtrommel is trouwens een Bentgo en is ideaal in gebruik: lekvrij en makkelijk open en dicht te doen.
Inspiratie: Vlinder lunchtrommel

Deze vrolijke vlinder lunchtrommel is altijd een hit en makkelijk te maken. De vlinder is uitgestoken met de vlinder sandwich cutter. Maar kan je ook zelf uitsnijden. Gebruik eventueel een template door een kleurplaat van een vlinder uit te knippen. Leg de beide helften papier op de boterham en snij erom heen.

Het lijfje van de vlinder is van een snackkomkommer en de sprieten met de oogjes prikkers. Vul de rest van de lunchtrommel met allerlei lekkere en gezonde snacks. Hier hebben we wortel bloemen gemaakt met de mini food uitstekers. Een paar blauwe besjes, een aarbei en nootjes en je hebt een heerlijk gevarieerde lunchtrommel. De lunchtrommel is trouwens de Yumbox Bahama roze. Elk half jaar heeft het merk Yumbox nieuwe kleuren. Deze kleur hoort bij het 1e kwartaal van 2017.


Inspiratie: 365daysminimelunchbox

Op het blog van de leukste lunch lees je elke maand een interview met een de leukste lunch mama. We hebben vragen gesteld aan leuke lunchtrommel moeders die groot fan zijn van het maken van leuke en gezonde lunchtrommels. De vragen gaan over hoe ze zijn begonnen, waar ze hun inspiratie vandaan halen, of het veel tijd kost en welke tips ze hebben voor gezonde lunches. Het eerste interview was met Victoria de Ranitz.

 

 

 
Inspiratie: Dieren bento trommel                                       

Deze week een dieren bento trommel. Met de Lunch Punch critters de dolfijn uitgestoken en met een nijlpaard bento uitsteker. De wortel bloemen zijn gemaakt met de Karoto. In de pandabeer een paar nootjes en verder een tomaat hartje en een paar zoutloze crackers in de vorm van dieren. De bento was zeer geslaagd!
 

 

Inspiratie: Santa is coming to town                                

De laatste overblijftrommel van dit jaar, en dan kan de Kerstman natuurlijk niet uitblijven. Een bruine boterham uitgestoken met een ronde uitsteker. Ook voor de kaasbaard en de salamimuts is dezelfde uitsteker gebruikt. De sneeuwmannetjes had ik gespot op pinterest en moesten natuurlijk ook in deze laatste trommel. Banaan op een prikker, oogjes en knoopjes zijn van hagelslag en de neus van een klein stukje wortel. De komkommer kerstatributen zijn een kerstboom, ster, handschoen en kerstbal. Tegen het bruinen van de banaan heb ik de sneeuwmannetjes met een beetje citroensap ingewreven.

Have a Jolly Christmas!
 Inspiratie: Sint en Piet lunch                                           

En nog een Sinterklaas lunch. Dit keer voor mijn eigen dochtertje. We zullen Nederland laten weten wat de leukste Sint en Piet lunches zijn! Inspiratie voldoende voor volgend jaar!
 
Inspiratie: Halloween bento                                

De laatste Halloween bento voor dochterlief. Funny mummy's van knakworstjes met bladerdeeg, kiwi pompoentjes, een scary mandarijn, 2 vingers van wortel met een amandelnagel en een lekker broodje. Oeeee scary toch?
 

 

 


Inspiratie: Back to school                                                         
 

Weer terug van vakantie en weer in het normale ritme: back to school. Dus hoe kan het ook anders dan dat dit het thema is voor de overblijftrommel van deze week. De lunctrommel is geinspireerd van een bento box die we vonden op pinterest. De grote potlood bestaat uit kaas, ham en salami en op de boterham eronder pindakaas. De kleine potloodjes zijn soepstengels met rozijntjes voor de potloodpuntjes. Bij de Ikea vonden we deze alfabet koekjes en ze passen heel leuk bij dit lunchtrommeltje. Voor de gezonde snack nog een paar worteltjes en een have kiwi.
 

 

 


Inspiratie: Bzzzzzzzz Bento bij!                                                         
 

Een bento of leuke lunchtrommel hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. En dat bewijst deze leuke bento! Je tovert deze gezonde en lekkere krentenbol met kaas zo om tot een leuke vrolijke bij.
 


 

 

Inspiratie: Vaderdag                                                                 


Deze week natuurlijk een Vaderdag bento! En op Vaderdag hoort een ontbijtje op bed met een spiegelei. Ik vond dit leuke voorbeeld op internet. Een leuke uitdaging om papa na te maken!

 

                                                                           

 

 

 

                                                                      


 

                                                        

 

 

 
 

 

 
Laatst bekeken producten

Onze merken